luni, 18 ianuarie 2016

- Drapelul României ”umilit de americani" la Deveselu ?



- Drapelul României ”umilit de americani" la Deveselu ?
Încă un cec în alb, încă un pas spre război. La Deveselu, militarii românii au statut de VIZITATORI ???
-De ce? ...La ceremonie a fost arborat doar drapelul SUA. Tricolorul românesc, ascuns după scaune !
Aflăm cu tristețe că steagul României a ajuns un simplu element de decor la o ceremonie româno-americană în loc să fie un element important al acesteia, în contextul unei colaborări militare la nivel înalt care are loc chiar pe teritoriul țării noastre!

În sala de ceremonii, a fost arborat doar steagul Statelor Unite ale Americii, tricolorul fiind folosit ca tapet pentru un perete al scenei. Baza americană este găzduită de fosta bază aeriană 91. Baza aeriană funcționa zi și noapte, cu patru escadrile de avioane pilotate de 100 de piloți, pentru a proteja spațiul aerian al României. În anii ’90 reprezenta singura unitate aeriană ce executa misiuni în timpul nopții.În 2002 a fost desființată.
Evenimentul a avut loc cu două zile în urmă, moment la care oficialități ale armatei române împreună cu cele ale armatei americane l-au sărbătorit pe căpitanul James Craycraft care l-a înlocuit pe căpitanul William Garren, informează siteul marinei militare americane.William Garren a fost cel care a preluat comanda bazei în Octombrie 2014 și a supravegheat construirea sistemului antirachetă Aegis Ashore.Ceremonia a fost prezidată de contramiralul John C. „Jack” Scorby Jr., comandantul responsabil pentru Marina Americană din regiunile Europa, Asia de Sud Vest și Africa
Romania va avea 12 avioane multirol. Daca e vorba de avioanele portugheze F16 second hand, putem sa stam linistiti, infringerea este a noastra.
Cifra de 12 avioane este derizorie si tragi-comica in acelasi timp. Ca o mica comparatie, in data de 4 aprilie 1944, Bucurestiul a fost bombardat de un număr de 220 bombardiere B-17 (Flying Fortress) şi 93 bombardiere B-24 (Libertador) care au intrat în spaţiul aerian al României, venind din Italia. Doar in acea zi au murit 2.942 români, 2.126 au fost raniti, nenumarate locuinte au fost distruse complet sau avariate. Toate acestea sint exclusiv pierderi civile. Fortele aeriene de aparare a Bucurestiului au totalizat 601 avioane de vânătoare româneşti şi 709 germane. Cam mare distanta pina la cele 12 avioane de anul viitor, nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Corina Cretu pe locul I ?

Tocmai cand il laudam pe Ponta pentru ca o va pune Corina Cretu pe locul I pe lista de europarlamentare, ceea ce ar face din PRO Romania un...