luni, 5 iunie 2017

Vizita de lucru la Casa Alba

Vizita de lucru la Casa Alba

Nu astept nimic de la vizita de lucru a lui Iohannis ( fara “domnul”) la Casa Alba.In mod cert nu astept nimic bun.
Trump este inconjurat de un aparat diplomatic provenit din cele 2 mandate ale administratiei Obama. Acest aparat diplomatic mostenit nu ii poate asigura o alta perspectiva asupra Romaniei , decat identica cu cea din ultimii 8-10 ani.

Chiar daca Trump a concediat un numar insemnat de personal din vechiulaparat de stat , asta nu inseamna ca a reusit sa schimbe in profunzime sistemul format in zeci de ani anterior alegerii sale.
Cat despre informatiile de la serviciile secrete americane privitor la Romania , aceste servicii ii sunt in mod fatis ostile lui Trump si sunt aceleasi servicii care l-au sustinut pe Coldea la conducerea SRI.
Din partea ambasadei SUA , vizita e pregatita de ambasadorul Klemm , care este la propriu si la figurat deschizatorul de usi al dnei Kovesi si cateodata foto-model pentru steaguri inexistente.
Din partea ambasadei Romaniei , vizita e pregatita de ambasadorul Maior , un om care se poate lauda cu faptul ca nu are niciun simpatizant , indiferent din ce tabara ar proveni.
Are rost sa mai amintesc instabilitatea mondiala geo-politica actuala?
Iar in acest context dezastruos, Presedintele Romaniei este Iohannis , un om care in campania electorala si-a prezentat ca cea mai importanta calitate faptul ca nu este de etnie romana si culmea!- romanii l-au si votat pentru asta...
Ce asteptari pozitive pot avea de la Iohannis, cel care a reusit performanta ca sa incalce Constitutia de mai multe ori si cu mai multa gravitate decat Basescu...
Singurele mele asteptari minimale in acest context nefericit sunt de la Trump , care are experienta si instinctul de a citi caracterele oamenilor.
Insa 40 de minute nu sunt suficiente pentru a avea pretentia de la Trump ca sa discearna realitatea de dezinformarea venita din toate directiile.
In timp ce Trump chiar se lupta cu caracatita sistemului si incearca din rasputeri ca sa “asaneze mlastina”(drain the swamp), suportand zilnic nenumarate atacuri institutionale , media si personale , riscandu-si , fara nicio indoiala ,inclusiv viata , Iohannis saruta cuviincios mana sistemului care l-a inscaunat presedinte si isi ingroapa procesele prin care ca primar si-a redat patrimoniul organizatiei etnice pe care o reprezenta, iar ca sot si-a sprijint sotia ca sa ia case din patrimoniul statului cu acte false...
Singurul aspect al acestei vizite care ma face sa ma bucur este confuzia in care a intrat propaganda securista , care pana acum l-a ingropat pe Trump in injurii, iar acum nu stie cum sa mai pupe unde a scuipat pana alaltaieri.
Din partea mea , Iohannis facea mai bine sa ramana la Sibiu saptamana asta , sau daca tot s-a dus la Casa Alba , macar sa isi puna o hartie la gat pe care sa scrie :– Reprezint exclusiv “romanii mei”-.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Corina Cretu pe locul I ?

Tocmai cand il laudam pe Ponta pentru ca o va pune Corina Cretu pe locul I pe lista de europarlamentare, ceea ce ar face din PRO Romania un...